Potrivit unor studii, ghimbirul poate fi la fel de eficient ca medicamentele obișnuite utilizate pentru tratarea migrenelor, datorită capacității sale de a bloca prostaglandinele, substanțe chimice care joacă un rol în declanșarea durerilor de cap.
Citește și Afecțiunea de care suferă femeile tinere. Provoacă dureri umplite și infertilitate
Totodată, ghimbirul poate calma durerile gastrice, ceea ce poate fi util dacă durerea de cap este însoțită de greață, un simptom comun în cazul migrenelor.
Prepararea ceaiului de ghimbir
Ingrediente
- 1-2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt (sau 1 linguriță de ghimbir uscat)
- 2 căni de apă
- Miere (opțional)
- Lămâie (opțional)
Taie rădăcina de ghimbir în felii subțiri sau răzuiește-l fin. Pune cele 2 căni de apă într-un ibric și adu-le la punctul de fierbere.
Citește și Uleiul esențial de tămâie: Secretul antic pentru sănătate și frumusețe
După ce apa fierbe, adaugă feliile de ghimbir în ibric și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Strecoară ceaiul pentru a îndepărta bucățile de ghimbir. Dacă dorești, poți adăuga miere și/sau lămâie pentru un plus de gust și beneficii.
Bea ceaiul încet, în timp ce este încă cald, pentru a permite organismului să absoarbă substanțele active.
Este ideal să bei ceaiul de ghimbir la primele semne ale durerii de cap, pentru a preveni agravarea acesteia.
Ghimbirul poate stimula digestia, deci consumul de ceai de ghimbir după mese poate ajuta și la prevenirea durerilor de cap asociate cu probleme digestive.
În caz de dureri de cap persistente, poți bea ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi, dar fără a exagera, pentru a evita potențiale efecte secundare, cum ar fi iritația stomacului, potrivit spynews.ro.