Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului O femeie din Brazilia a născut un bebeluș URIAȘ. Mama mai are 5 copii acasă

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș URIAȘ. Mama mai are 5 copii acasă

de Anastasia Paul    |   

O femeie din Brazilia a născut un bebeluș de 7,3 kilograme. Mama are 27 de ani și mai are cinci copii.

Cleidiane Santos dos Santos a adus pe lume cel de-al șaselea copil în localitatea Parintins din Brazilia. Angerson dos Santos este astfel cel mai mare copil născut în această țară.

"Un bebeluș uriaș s-a născut la spitalul Padre Colombo din Parintins. Cu o greutate de aproximativ 7 kg și 328 de grame, Angerson Dos Santos s-a născut la ora 12:00 pe 18.01.2023 (miercuri) la Spitalul Padre Colombo din Parintins și este considerat cel mai mare copil născut vreodată în această țară", a transmis Spitalul Padre Colombo, pe Facebook.

Și ceilalți copii ai femeii au fost mai mari la naștere. Unul dintre ei avea 4 kilograme când a venit pe lume, greutate mare pentru un nou-născut.

Claudiane s-a arătat uimită de dimensiunile bebelușului. 

"Nu mă așteptam la această surpriză. Am crezut că va fi de 4 kilograme, dar a ajuns la 7 kilograme. Vreau să mulțumesc personalului de la Spitalul Padre Colombo, care îmi dă putere și mă tratează foarte bine. Dacă nu ar fi fost ei, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine", a spus mama copilului.

În pofida faptului că s-a născut supraponderal, copilul este sănătos.

Mama s-a internat cu doar o zi înainte de naștere, fiind în a 40-a săptămână de sarcină.

Medicul obstetrician Artemisia Pessoa spune că mama fusese deja avertizată că are o sarcină cu risc și a născut prin cezariană.

„Primește asistență intensivă din partea echipei de neonatologie. Suntem fericiți, mulțumiți și recunoscători că totul merge bine în această situație de risc, o situație rară care ne surprinde, pentru că ne imaginam un bebeluș cântărind în jur de 6 kilograme, la ecografie, dar chiar a depășit previziunile” a explicat doctorița, citată de reporterparintins.com.

Familia solicită sprijin din cauza mărimii neașteptate a copilului. Angajații din spitale colectează deja cojuri cu mâncare și hăinuțe pentru bebeluș. 

Subiecte în articol: beblus gigant brazilia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri