Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia: Două poliţiste, rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi. Atacatorul a fost ucis

Belgia: Două poliţiste, rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi. Atacatorul a fost ucis

Două poliţiste au fost atacate, sâmbătă seară în oraşul Charleroi din sudul Belgiei, de către o persoană înarmată cu o macetă, agresorul strigând 'Allahu Akbar', a anunţat poliţia locală pe contul său de Twitter, potrivit DPA şi cotidianului belgian La Derniere Heure.

Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore, a relatat agenţia de presă belgiană Belga.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din Charleroi. Autorul agresiunii a fost împuşcat de un al treilea ofiţer de poliţie şi, conform mai multor media belgiene, ar fi decedat.

''Condamn ferm atacul de la Charleroi'', a scris premierul belgian Charles Michel pe reţeaua Twitter.

La rândul său, ministrul de interne belgian Jan Jambon a denunţat un 'act josnic'. Organismul de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM) analizează în prezent acest caz, a precizat Jambon.

Incidentul urmează unei serii de atacuri cu cuţit şi arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizaţii teroriste.

AGERPRES

Subiecte în articol: atac cu maceta la charleroi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri