Jurnalul.ro Timp liber Culinar Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veți primi, pe lângă rețete, și pilde, și binecuvântare - toate de mare folos în zilele Postului Paștelui.

Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.

Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, bulion, atunci starețul mănăstirii îl îndemna: „Roagă-te, părinte Dionis, și vei primi ce-ți lipsește. Și numai ce termina rugăciunea, că intra în curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la părintele Dionisie citire, eu vă aduc… Rețeta de borș mănăstiresc.

Ai trebuință de: un kg de varză dulce, 3 cepe, 3 ardei grași, un morcov, 3 roșii, 700 ml borș, o legătură de leuștean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urdă (atunci când nu e zi de post).

.........................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri