Jurnalul.ro Ştiri Externe Un câine ajunge în vârful Marii Piramide din Egipt, uimind turiștii

Un câine ajunge în vârful Marii Piramide din Egipt, uimind turiștii

de Redacția Jurnalul    |   

Un câine vagabond a fost surprins în vârful piramidei lui Khafre din Egipt, una dintre cele mai faimoase construcții antice ale lumii, stârnind uimirea turiștilor și devenind viral pe rețelele sociale.

Conform CNN, câinele neobișnuit a fost observat de un grup de parapantiști americani care survolau zona la răsărit. Marshall Mosher, unul dintre parapantiști, a declarat pentru CNN Travel: „Am observat ceva alergând înainte și înapoi pe vârful piramidei. O persoană a crezut că era un leu de munte".

Parapantiștii au mărit imaginea și au descoperit că era de fapt un câine care părea să urmărească niște păsări la o înălțime de aproximativ 136 de metri.

Mosher și-a exprimat inițial îngrijorarea pentru siguranța animalului, dar a adăugat cu umor: „Dacă s-a urcat singur, se poate coborî singur, cu excepția cazului în care a găsit un portal secret care l-a ajutat să se teleporteze în vârful piramidelor".

A doua zi, un alt aventurier a filmat ceea ce părea a fi același câine coborând în siguranță pe piramidă. Mosher a menționat că sute de câini vagabonzi cutreieră complexul piramidelor, deși de obicei sunt văzuți doar la baza acestora.

Videoclipurile cu câinele au devenit rapid virale pe social media, postarea inițială a lui Mosher pe Instagram adunând milioane de vizualizări peste noapte. „Am crezut că oportunitatea de a zbura deasupra piramidelor este o știre decent de interesantă, dar nimănui nu-i pasă de asta", a comentat Mosher.

Unii internauți au făcut o legătură simbolică între câine și Anubis, zeul egiptean antic al morților, reprezentat adesea ca un om cu cap de șacal.

„Înțeleg de ce câinele a vrut să meargă acolo sus. Este cu siguranță cea mai bună priveliște pentru câinele străzii Cairo la care mă pot gândi", a concluzionat Marshall Mosher.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: caine piramindă Egipt
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri