Jurnalul.ro Timp liber Ce ar spune câinii dacă ar putea vorbi?

Ce ar spune câinii dacă ar putea vorbi?

de Redacția Jurnalul    |   

Evident, câinii nu pot vorbi, așa că „limbajul” lor cuprinde alte semnale, cum ar fi limbajul corpului, mișcarea și poziționarea urechilor și a cozii, precum și modul în care un câine se poziționează lângă alți câini.

Mulți proprietari de animale de companie le consideră parte din familie și le iubesc ca și cum ar fi cu adevărat copiii lor. În afară de inocența lor și afecțiunea necondiționată pe care o oferă, animalele mai au un lucru comun cu bebelușii: au dificultăți în a spune ceea ce își doresc sau au nevoie, și doar stăpânii lor își pot da seama de ceea ce încearcă să le comunice.

Uite ce ar vrea să îți spună:

1. Contactul vizual

Depinde foarte mult de modul în care se uită cățelul la tine, dar dacă este calm și te privește insistent în ochi, trebuie să știi că este o modalitate de a-și manifesta afecțiunea față de tine.

2. Când îți aduce diverse obiecte

Probabil crezi că vrea doar să i le arunci și să vă jucați, dar adevărul este că animăluțul tău vrea să îți ofere un cadou. Acest instinct a rămas înnăscut de pe vremea în care câinii erau folosiți la vânătoare.

3. Când ridică o lăbuță în aer

Dacă observi că stă nemișcat, cu capul în jos și cu o lăbuță ridicată, ar fi bine să te dai din calea lui: urmează să sară pentru a vâna ceva, de obicei, o pasăre.

4. Când se cocoșează și se face cât mai mic

În acest caz, cățelul tău este speriat și ar vrea să îl liniștești că totul va fi bine.

5. Dacă roade mobila

Poate cățelului tău îi este prea greu să stea fără tine și suferă de o formă de anxietate atunci când lipsești mult timp de acasă sau, poate, pur și simplu este plictisit. Oferă-i mai multe obiecte cu care să se poată juca, fără să strice nimic.

6. Când îți stă pe picioare

Și acest comportament poate avea cauze diferite. Dacă ai un cățel cu trăsături dominante, înseamnă că este modul lui de a-și arăta superioritatea. Dacă este foarte atașat de tine și nu suportă gândul că veți fi despărțiți o perioadă, chiar dacă este vorba doar despre câteva ore, face asta pentru a se simți mai bine și mai apropiat de tine. În schimb, dacă este un cățel gelos, se urcă pe pantofii tăi când sunteți afară pentru a le arăta celorlalți căței din jur că tu ești „omul lui.”

7. Căscatul

Câinii nu cască doar atunci când le este somn, ci și când sunt stresați sau le este frică.

8. Când se sprijină pe tine

Acesta este modul cățelului tău de a te îmbrățișa. În plus, îl face să se simtă în siguranță.

9. Când plescăie din limbă

Acest comportament indică faptul că ceva îl nemulțumește; ar putea fi vorba despre o persoană străină din preajma lui sau despre alți căței din jur.

10. Dacă vrea să doarmă cu tine în pat

Nu face asta pentru că patul tău este mai comod, ci pentru că vrea să fie aproape de tine.

11. Dacă se uită calm cum pleci de acasă

Chiar dacă privirea lui te face să te simți vinovat că trebuie să pleci de lângă el, trebuie să știi că acesta este cel mai bun comportament pe care îl poate afișa cățelul. Indică faptul că nu este anxios și că are încredere că te vei întoarce. 

Subiecte în articol: caini limbaj corp urechi cozi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri