Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios. 15 februarie. Sfântul Apostol Onisim

Calendar religios. 15 februarie. Sfântul Apostol Onisim

Pe data de 15 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sf. Apostol Onisim. Acesta a fost unul dintre cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului, fiind de altfel ucenicul Sfântului Apostol Pavel.

A fost in tinerete sluga lui Filimon, un crestin de neam bun, din orasul Colose. Vinovat de greseala fata de stapanul sau şi temându-se de pedeapsă, Sf. Onisim a fugit la Roma, dar cum era rob fugit de la stăpân, a ajuns în temniţă. Acolo l-a întâlnit pe Sf. Apostol Pavel, de la care a luat cuvinte de învăţătură si luminându-se a primit sfantul botez.

În temniţă Sf. Onisim i-a slujit Apostolului Pavel ca un fiu. Sfantul Pavel îl cunoştea personal pe Filimon şi i-a trimis o carte plină de iubire în care îi cerea să-l ierte pe robul său şi să-l primească ca pe un frate. Apoi l-a trimis pe Onisim cu scrisoarea aceea la stăpânul său, lipsindu-se de ajutorul de care avea atâta trebuinţă.

După ce a primit scrisoarea, Sf. Filimon nu numai că l-a iertat pe Onisim dar l-a şi trimis înapoi la Roma, la Apostolul Pavel. Mai târziu, el a fost uns episcop în Gaza.

Dupa ce Sfantul Apostol Pavel s-a mutat........

Citește mai departe despre viața Sfântului Onisim

Sursa foto

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri