Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada: Un elicopter a lovit un cablu de înaltă tensiune; accident soldat cu doi morţi

Canada: Un elicopter a lovit un cablu de înaltă tensiune; accident soldat cu doi morţi

Două persoane şi-au pierdut viaţa duminică iar alta a fost rănită în accidentul unui elicopter care s-a prăbuşit după ce a lovit o linie de transport al energiei electrice în provincia Noul Brunswick (estul Canadei), au informat surse concordante, potrivit AFP.

Dintr-un motiv necunoscut, elicopterul s-a dezechilibrat după ce a atins linia electrică înainte de a se prăbuşi duminică în jurul orelor 16.00 (19.00 GMT), a explicat Jandarmeria regală a Canadei (GRC) însărcinată cu ancheta.

Elicopterul a lovit o linie de medie tensiune la Flatlands, în apropiere de Campbellton, în nordul provinciei Noul Brunswick, după care a căzut într-un râu, a anunţat jurnalul local L'Acadie Nouvelle,. căzut privând de electricitate peste 14.000 de locuinţe din regiune până în Québecul vecin.

Biroul pentru securitatea transporturilor (BST) a informat duminică într-un comunicat că "luni urmează să fie trimisă o echipă de anchetatori la locul accidentului".

Duminică seară, potrivit datelor companiei de electricitate din Noul Brunswick, peste 2.000 de clienţi erau lipsiţi în continuare de energie electrică.
AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri