Jurnalul.ro Ştiri Externe Cancelarul Olaf Scholz, îngrijorat de creșterea extremei drepte în alegerile regionale

Cancelarul Olaf Scholz, îngrijorat de creșterea extremei drepte în alegerile regionale

de Redacția Jurnalul    |   

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat că rezultatele alegerilor regionale sunt „îngrijorătoare” și a îndemnat partidele principale să formeze guverne fără „extremiști de dreapta”, scrie Reuters.

„Rezultatele pentru AfD în Saxonia și Turingia sunt îngrijorătoare”, a declarat Scholz pentru Reuters.

„Țara noastră nu poate și nu trebuie să se obișnuiască cu acest lucru. AfD dăunează Germaniei. Slăbește economia, divizează societatea și ruinează reputația țării noastre”, a adăugat acesta.

AfD a devenit primul partid de extremă-dreapta care a câștigat alegerile legislative dintr-un land german după cel de-al Doilea Război Mondial, odată cu rezultatul obținut în urma scrutinului din weekend din Turingia. Partidul s-a clasat pe locul al doilea, la mică distanță de conservatori, în Saxonia, conform datelor de duminică.

Cu toate acestea, AfD, considerat „extremist de dreapta” de către autoritățile din ambele state est-germane, este puțin probabil să poată guverna, deoarece alte partide au refuzat până acum să colaboreze cu acesta pentru a forma o majoritate.

Cu toate acestea, partidul naționalist ar putea ajunge să aibă suficiente locuri în ambele state pentru a bloca deciziile care necesită o majoritate de două treimi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri