Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă intensă în Capitală, urmată de posibile ploi și furtuni

Caniculă intensă în Capitală, urmată de posibile ploi și furtuni

de Redacția Jurnalul    |   

Meteorologii anunță caniculă intensă în Capitală, de miercuri dimineață până vineri dimineață. Joi sunt posibile ploi și furtuni.

Prognoza specială pentru București anunță, în intervalul miecuri, ora 10.00 - joi, ora 9.00, valul de căldură va fi în continuare intens.

Temperatura maximă va fi de 41...42 de grade, iar cea minimă de 22...25 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, exceptând după-amiaza și seara, când vor fi posibile înnorări, intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice.

De joi până vineri dimineață, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula capitala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri