Jurnalul.ro Cultură Cannes 2021 – “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

Cannes 2021 – “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

de Magdalena Popa Buluc    |   

Lungmetrajul “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai, a fost recompensat  cu Prix de l’Audace în secţiunea Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.
“La civil”,  o co-producţie Belgia – România – Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic şi este inspirat din întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.
“La Civil” este primul lungmetraj regizat de Teodora Ana Mihai. Din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.
Secţiunea Un Certain Regard a revenit anul acesta la forma şi misiunea originale, aceea de a prezenta cinematografia tânără şi pe cea de cercetare, după cum a spus Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, la anunţarea selecţiei. În competiţia de anul acesta au fost alese 20 de lungmetraje, dintre care şase concurează pentru trofeul Caméra d’or. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri