Jurnalul.ro Ştiri Locale Caraş-Severin: O cisternă încărcată cu bitum lichid s-a răsturnat pe DN6, între Teregova şi Domaşnea

Caraş-Severin: O cisternă încărcată cu bitum lichid s-a răsturnat pe DN6, între Teregova şi Domaşnea

O cisternă încărcată cu peste 20 tone de bitum lichid - o substanţă uşor inflamabilă, cu vapori toxici, s-a răsturnat, miercuri dimineaţa, în afara carosabilului, pe DN 6, între localităţile Teregova şi Domaşnea, potrivit ISU Semenic. 

'Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat, miercuri dimineaţa, prin intermediul 112, să intervină în cazul unei cisterne încărcate cu substanţe periculoase, răsturnată în afara carosabilului pe DN 6, între Teregova şi Domaşnea, la km 418+300. Având în vedere faptul că cisterna transporta 24 tone bitum lichid - o substanţă uşor inflamabilă cu vapori toxici, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială CBRN, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru muncă operativă. S-au luat imediat măsuri de stabilire a unui perimetru de siguranţă şi de asigurare PSI. Din fericire nu s-au constatat scurgeri ale încărcăturii', a afirmat Elena Tarla, purtător de cuvânt al ISU Semenic. 

Pentru limitarea efectelor evenimentului produs au fost anunţate toate autorităţile cu atribuţii în gestionarea acestui tip de situaţii de urgenţă. 

'Cisterna s-a răsturnat în afara părţii carosabile, dar drumul a fost închis, până s-a stabilit dacă aceasta avea sau nu încărcătură, pentru a se putea lua toate măsurile de stabilire a perimetrului de siguranţă. Circulaţia a fost reluată în scurt timp', a precizat, pentru AGERPRES, Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. 

Şoferul cisternei a suferit răni uşoare la nivelul membrelor superioare şi i s-au acordat îngrijiri medicale, la faţa locului, de către paramedicii SMURD, acesta refuzând transportarea la spital. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri