Masa de prânz este, și ea, foarte importantă pentru că te găsești în momentul zilei cu cea mai mare activitate și ai nevoie de energie. Pentru cei care obișnuiesc să sară peste micul dejun este chiar cea mai importantă masă. Problema este că, spre deosebire de dimineața când sunteți acasă sau seara când ați terminat programul de lucru și puteți mânca acasă sau la restaurant, prânzul vă prinde la locul de muncă ceea ce complică puțin lucrurile. Cea mai proastă variantă, însă, este să săriți peste el.
Restricții nu prea sunt, fiind una dintre mesele din timpul zilei deci aveți suficientă activitate pentru consuma caloriile, indiferent dacă vin din carbohidrați, grăsimi sau proteine. Important este să respecte regulile de combinare despre care am tot vorbit.
Ca să nu vă opriți direct la automatul cu biscuiți sau la chioșc pentru chipsuri, iată câteva variante, gândite de profesorul Mencinicopschi, pentru masa de prânz.
Sandviș
Varianta 1 – Sandviș cu pâine de secară, cașcaval de capră și frunze de salată.
Catering sau restaurant
Varianta 2 – Supă sau ciorbă de legume
Varianta 3 – Paste simple cu sos de roșii
Varianta 4 – Pește la grătar cu legume