Jurnalul.ro Cultură Ce se întâmplă în Tabăra Pre-HOP la Teatrul de Stat Constanța?

Ce se întâmplă în Tabăra Pre-HOP la Teatrul de Stat Constanța?

de Magdalena Popa Buluc    |   

Gala Tânărului Actor, program derulat de 27 de ani de Uniunea Teatrală din România, va avea loc anul acesta la Alba Iulia, pentru a patra oară.

Sub direcția artistică a regizorului Erwin Șimșensohn, cei 36 de concurenți ai Galei Tânărului Actor încep aventura HOP cu... Tabăra Pre-HOP, organizată în perioada 6-12 august de Teatrul de Stat Constanța în parteneriat cu UNITER.

O tabără Pre-HOP ca un laborator de actorie al tinerilor actori, un „atelier” şi o provocare de a lucra împreună – noua generaţie de actori cu regizori, dramaturgi, directori de casting, manageri culturali consacrați. Șapte zile de modelări, de transformări și descoperiri.

Dintre întâlnirile pe care le putem divulga acum:

  • ateliere individuale de lucru pe momentele din concurs, în care concurenții vor lucra cu regizorii Florin Caracala, Alexandru Mâzgăreanu, Diana Mititelu, Leta Popescu și dramaturgii Mihaela Michailov, Gabriel Sandu și Elise Wilk;
  • workshop cu regizorul Radu Afrim;
  • workshop cu Aura Corbeanu, manager cultural;
  • sesiune foto cu Andrei Gîndac;
  • masterclass de „prezentare la casting de film” cu Domnica Cârciumaru.

Întâlniri organizate pentru a se cunoaşte mai bine unii pe alţii, dar şi pentru ca produsul artistic final să îi reprezinte, să fie expresia generaţiei lor, a gândurilor şi preocupărilor lor, a modului lor de a se exprima artistic.

Astfel instruiți, vor continua pe drumul lui HOP la Alba Iulia, în perioada 25-27 august la Casa de Cultură a Studenților și la Teatrul de Păpuși „Prichindel” pentru ateliere, repetiții iar între 28 și 31 august pentru etapa de concurs și decernare a premiilor. Probele zilnice de concurs și gala de premiere vor fi transmise LIVE de RoEvents pe contul de Facebook al Galei HOP – Gala Tânărului Actor și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

Urmăriți contul de Facebook și site-ul Galei HOP pentru noutățile proiectului UNITER menit să creeze contextul propice vizibilității actorilor la începutul carierei în teatru.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri