Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce va face Florin Cîţu cu demisiile miniștrilor USR PLUS

Ce va face Florin Cîţu cu demisiile miniștrilor USR PLUS

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că încă analizează situația politică, după demisiile miniștrilor USR PLUS: „Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”.

„Dați-mi voie să analizez întâi situația. În momentul acesta încă analizez situația politică”, spune Forin Cîțu, întrebat când va lua act de demisiile miniștrilor USR PLUS și când va desemna interimarii.

Premierul spune că nu a văzut demisiile. „Când o să iau o decizie, o să anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”, spune Cîțu, întrebat dacă va demite secretarii de stat propuși de USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS au demisionat în această dimineață.

USR PLUS cere schimabarea lui Florin Cîțu din funcția de premier.

Totodată, premierul Florin Cîțu acuză USR PLUS de ipocrizie și spune că „dacă PSD ar fi fost alături de USR nu ar mai fi fost blat niciodată”: „Ce se întâmplă azi pe scena politică este trist și este o dovadă de ipocrizie”.

„Retorica anti-PSD e mai actuală ca niciodată. Îmi place, între ghilimele, ipocrizia pe care o văd astăzi în spațiul public. Avem un partid care este la guvernare, care adoptă metoda Dragnea și depune moțiune împotriva propriului guvern, face o alianță toxică, poate cu cel mai toxic partid care a existat pe scena politică din România din ultimii 30 de ani, cu AUR, dorește să se alieze cu PSD, dar dacă PSD iau ei decizia lor, atunci PSD nu mai este ok. Dacă PSD ar fi fost alături de USR nu ar mai fi fost blat niciodată. Vreau să stăm să ne gândim la această ipocrizie pe care o vedem pe scena politică din România”, spune Florin Cîțu.

El spune că soluția pentru a guverna România până în 2024, din punctul său de vedere, este nevoie de o guvernare de dreapta.

„Deși trebuie să ne întrebăm ce înseamnă de dreapta. Fac apel la toți oamenii politici responsabili din România să lăsăm orgoliile de-o parte și să ne punem la muncă.Ceea ce se întâmplă azi pe scena politică este trist și este o dovadă de ipocrizie”, adaugă premierul.

Florin Cîțu nu exclude ca miniștrii USR PLUS să-și retragă demisiile: „Orice e posibil”.

Liderii USR PLUS acuză „un blat PSD-PNL, un USL2”, deoarece parlamentarii celor două formațiuni au boicotat ședințele BPR ale Parlamentului, iar un calendar al moțiunii de cenzură nu a putut fi stabilit.

Mediafax

Subiecte în articol: florin citu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri