Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai sigură și cea mai periculoasă destinație pentru turiștii de pretutindeni

Cea mai sigură și cea mai periculoasă destinație pentru turiștii de pretutindeni

de Redacția Jurnalul    |   

Experții au dezvăluit care e cea mai sigură destinație pentru turiști din lume, oraș ce e considerat și unul dintre cele mai bogate și smart.

Potrivit unei noi cercetări Forbes Advisor, Singapore e cel mai sigur oraș din lume  pentru turiști. Studiul a analizat numeroși factori, printre care se numără calitatea sistemului de sănătate și riscul dezastrelor naturale.

Cele mai sigure orașe au primit cele mai mici scoruri de la 0 la 100, scrie CNBC.

Potrivit acestui studiu, Singapore a primit 0 puncte. Ca urmare, e considerat cel mai sigur oraș pentru turiști.

Cea mai sigură destinație pentru turiști din lume

În total, au fost analizate 60 de orașe. Singapore a avut cele mai mici scoruri atunci când vine vorba de riscul dezastrelor naturale. Și al doilea cel mai mic scor atunci când vine vorba de riscuri de sănătate și de infrastructură.

Studiul care a determinat cea mai sigură destinație pentru turiști din lume a analizat și riscurile de securitate digitală. Acestea sunt descrise drept abilitatea de a folosi liber Internetul, fără să existe riscul atacurilor online. Singapore a avut al doilea cel mai mic scor de pe listă în această categorie. Singapore e considerate și unul dintre cele mai smart orașe din lume și una dintre țările în care se mută numeroși miliardari.

După Singapore, pe listă se află Tokyo și Toronto, drept unele dintre cele mai sigure orașe pentru turiști. Tokyo a avut cel mai mic risc de sănătate, o dovadă a eficienței și calității sistemului de sănătate național. A primit al cincilea cel mai mic scor atunci când vine vorba de riscul infrastructurii.

Japonia și Australia au fost singurele țări care au avut câte 2 orașe fiecare în top 10.

Iată care e cea mai sigură destinație pentru turiști din lume, potrivit studiului:

Singapore

Tokyo, Japonia

Toronto, Canada

Sydney, Australia

Zurich, Elveția

Copenhaga, Danemarca

Seoul, Coreea de Sud

Osaka, Japonia

Melbourne, Australia

Amsterdam, Olanda

La polul opus se află cele mai periculoase orașe pentru turiști. O singură destinație a primit un scor de 100 și a luat primul loc în acest top.

Care sunt cele mai periculoase destinații pentru turiști din lume

Caracas, din Venezuela, a fost singurul oraș care a primit un scor de 100. A devenit, astfel, cea mai periculoasă destinație din lume pentru turiști, potrivit acestui top.

Caracas are „cel mai ridicat risc de sănătate, ceea ce reflectă nivelul scăzut al calității serviciilor de sănătate și al infrastructurii”, potrivit studiului. Rata criminalității din Caracas e crescută, motiv pentru care Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii sfătuiește cetățenii să nu viziteze această destinație.

Caracas se află la polul opus față de Singapore, cea mai sigură destinație pentru turiști din lume. Rata criminalității din Caracas e crescută, motiv pentru care Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii sfătuiește cetățenii să nu viziteze această destinație.

„Nu călătoriți în Venezuela din cauza crimelor, tulburărilor civice, răpirilor și acțiunilor abuzive ale autorităților locale,” scrie pe site-ul Departamentului de Stat. „Gândiți-vă la alte destinații, pentru a nu avea de-a face cu detenții ilegale, terorism și o infrastructură șubredă a sistemului de sănătate.”

Pe locul 2 în topul celor mai periculoase destinații se află Katachi, din Pakistan. Pe locul 3 se află Yangon, din Myanmar, urmat de Lagos, Nigeria, Manila din Filipine și Dhaka, din Bangladesh.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: turişti destinatie sigura
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri