Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cel mai bun ceai pentru digestie. Alte modalități de a susține sănătatea intestinală

Cel mai bun ceai pentru digestie. Alte modalități de a susține sănătatea intestinală

de Anastasia Paul    |   

A avea un intestin sănătos nu numai că ajută la digestie și absorbția nutrienților, dar susține și o multitudine de alte părți ale corpului, inclusiv sistemul imunitar, creierul, pielea, inima, etc. Deoarece beneficiile pentru sănătate au ieșit la iveală în ultimii ani, mulți oameni sunt interesați să stimuleze bunăstarea microbiomuluiu. Dar, spre deosebire de ceea ce ai putea crede, nu trebuie să iei un supliment scump pentru a susține un intestin sănătos. De fapt, anumite băuturi pe care le ai deja la îndemână pot face o mare diferență.

De la reducerea inflamației până la ameliorarea stării de greață, anumite ceaiuri ies în evidență ca puteri miraculoase asupra intestinului.  cu intestinul. Nu ești un mare consumator de ceai? Nu-ți face griji, există și alte modalități de a vă susține sănătatea intestinală.

Beneficiile ceaiului de ghimbir pentru sănătatea intestinală
Deși există multe ceaiuri care oferă beneficii pentru sănătatea intestinului - inclusiv mentă, mușețel și fenicul - ceaiul de ghimbir se evidențiază ca fiind unul dintre cele mai bune. Făcut din rădăcina plantei de ghimbir, este un remediu natural folosit pentru multe afecțiuni. Combinația sa unică de proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și de ajutor digestiv îl face excepțional de eficient pentru a ajuta la calmarea diferitelor probleme intestinale.

Poate atenua greața
Ceaiul de ghimbir este grozav atunci când ai probleme digestive, în special dureri de stomac frecvente, balonare și greață. Ajută la ameliorarea stării de greață prin blocarea receptorilor serotoninei din intestin care declanșează reflexul vărsăturilor. Compușii naturali din ghimbir acționează pentru a ușura starea de greață, care te poate ajuta să vă simți mai bine. În ceai de ghimbir se poate adăuga lămâie și miere pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de stomac și a disconfortului.

Ajută la ameliorarea indigestiei
Ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale terapeutice asupra sănătății gastrointestinale, în special pentru gestionarea afecțiunilor precum refluxul gastroesofagian (GERD) și indigestie. Cercetările au arătat că ghimbirul poate ajuta la reducerea producției de acid gastric, care ajută la atenuarea simptomelor În plus, capacitatea ghimbirului de a relaxa mușchii gastro-intestinali poate ușura crampele, balonarea și disconfortul asociat cu indigestia.

Reduce riscul de constipație
Ghimbirul accelerează tranzitul alimentelor de la stomac spre intestinul subțire. Prin accelerarea acestui proces, ghimbirul poate ajuta la reducerea timpului petrecut de alimente în stomac. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de constipație, precum și a altor disconforturi digestive, cum ar fi greața și arsurile la stomac.

Combate inflamația
Inflamația cronică este un răspuns inflamator pe termen lung și persistent la lucruri precum toxinele din mediu, factorii stilului de viață, stresul, etc. De-a lungul timpului, poate afecta tractul digestiv, ceea ce crește riscul de afecțiuni, precum boala inflamatorie intestinală (IBD) sau sindromul de intestin iritabil.

Ingredientul bioactiv din ghimbir—gingerolul—este un antioxidant puternic care poate ajuta la atenuarea inflamației intestinale. Acest lucru poate ajuta la calmarea iritației, ceea ce poate preveni deteriorarea ulterioară. Este astfel eficient și pentru atenuarea problemelor intestinale induse de efort.

Alte modalități de a susține sănătatea intestinală
Ceaiul de ghimbir oferă numeroase beneficii pentru sănătatea intestinului dar este doar o parte din rerzolvarea probemei. Pentru un sistem digestiv sănătos, este important să adoați o abordare holistică care încorporează diverse practici de stil de viață.

Iată câteva strategii suplimentare pentru a susține și menține sănătatea intestinală optimă:

Dietă echilibrată: Consumă fructe, legume, cereale integrale și proteine ​​slabe pentru a oferi fibre care susțin un microbiom sănătos. Fibrele sunt esențiale pentru mișcările intestinale regulate, hrănind bacteriile intestinale benefice și ajutând menținând un echilibru al microbilor în sistemul digestiv.
Hidratare: Bea multă apă deoarece ajută la digestia și la menținerea echilibrului bacteriilor bune din intestin. Apa poate ajuta, de asemenea, la înmuierea scaunului. Menținerea hidratării susține, de asemenea, căptușeala mucoasei intestinelor, ceea ce ajută la absorbția nutrienților.
Probiotice și prebiotice: Alimente precum iaurtul, chefirul, varza murată și alte alimente fermentate conțin probiotice, în timp ce usturoiul, ceapa și bananele sunt surse prebiotice. Împreună susțin un microbiom intestinal divers și înfloritor.
Atenție la stres: Un anumit stres în viață este inevitabil dar nivelurile de stres constant ridicate îți pot afecta negativ sănătatea intestinală. În timp, acest lucru poate crește inflamația cronică care poate perturba echilibrul bacteriilor din intestin, crescând permeabilitatea intestinală și modificând funcția digestivă. Hormonii de stres, precum cortizolul, pot afecta motilitatea intestinală și integritatea mucoasei intestinale. Practici precum mindfulness, meditația și activitatea fizică regulată pot ajuta la reducerea stresului și la menținerea unui intestin sănătos.

Concluzie
A avea un intestin sănătos este esențial nu numai pentru digestie și absorbția nutrienților, ci și pentru bunăstarea generală. Printre gama de ceaiuri care susțin sănătatea intestinului, ceaiul de ghimbir este  renumit pentru proprietățile sale antiinflamatorii și capacitatea de a atenua disconfortul digestiv. S-a demonstrat că acest ceai reduce greața, calmează indigestia, ameliorează constipația și scade inflamația. Dacă nu eștiun băutor de ceai, îți poți susține și microbiomul printr-o dietă bogată în probiotice și prebiotice, o hidratare adecvată și un management al stresului. Cel mai bun mod de a alimenta un intestin sănătos este să adopți o abordare holistică și completă, potrivit eatingwell.com.
 

Subiecte în articol: ceai digestie ghimbir intestin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri