Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Unde se află și cum arată cel mai bun hotel din lume în 2024

Unde se află și cum arată cel mai bun hotel din lume în 2024

de Redacția Jurnalul    |   

Hotelul Capella Bangkok a fost declarat cel mai bun hotel din lume în 2024. Acesta a fost primul pe lista evenimentului „Cele mai bune 50 de hoteluri din lume”. Clasamentul a fost stabilit în urma unui vot la care au participat specialiști în domeniu din întreaga lume.

Rezultatele votului au fost anunțate marți la Londra. 600 de jurnalişti de călătorie, hotelieri şi specialişti în domeniul călătoriilor au votat și au întocmit clasamentul, potrivit CNBC.

Hotelul Capella Bangkok a câștigat urcând 10 locuri, după ce în 2023 a fost pe poziția 11. Hotelul are cinci restaurante, inclusiv un restaurant cu o stea Michelin, un „sanctuar spa” numit Auriga și șapte vile cu piscine private pe malul râului.

Pe locurile doi și trei s-au poziționat hotelurile Passalacqua, din Como, Italia, și Rosewood din Hong Kong. Topul 10 mai cuprinde hotelurile Cheval Blanc (Paris, Franța), The Upper House (Hong Kong), Raffles (Singapore), Aman Tokyo (Japonia), Soneva Fushi (Maldive), Atlantis The Royal (Dubai, Emiratele Arabe Unite) și Nihi Sumba (Indonezia)

Lista din 2024 cuprinde 50 de hoteluri din zeci de destinații de pe șase continente. Asia are cele mai multe hoteluri de pe listă (19), fiind urmată de Europa cu 13, America de Nord cu nouă, Africa și Oceania cu patru fiecare și America de Sud cu un singur hotel.

Cele mai bune hoteluri de pe fiecare continent sunt în Asia - Capella Bangkok (nr. 1), în Europa — Passalacqua (nr. 2), în America de Nord — Chablé Yucatan (nr. 16), în America de Sud Rosewood Sao Paulo (nr. 24), în Oceania — Calile (nr. 25) și în Africa – Muntele Nelson (nr. 28)

Pentru călătorii care caută un city-break, Bangkok reprezintă destinația urbană de top având pe listă patru hoteluri. Urmează Londra și Paris, cu câte trei hoteluri și Hong Kong, Tokyo, Singapore și New York, cu câte două.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: hotel top destinatii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri