Jurnalul.ro Ştiri Externe Celula islamistă din Spania plănuia un atac amplu asupra "Sagrada Familia"

Celula islamistă din Spania plănuia un atac amplu asupra "Sagrada Familia"

Celula islamistă care a adus teroarea în Spania, omorând 15 persoane şi rănind peste 130, plănuia un atac la  o scală mult mai mare, prin bombardarea Catedralei Sagrada Familia din Barcelona, potrivit declaraţiilor unui suspect, scrie The Guardian.

Mohamed Houli Chemlal, în vârstă de 21 de ani, a confirmat ceea ce poliţia a concluzionat săptămâna trecută: faptul că grupul plănuia un atac cu bombă la o scală mare, înainte ca o explozie să aibă loc la o casă în Alcanar, unde o parte dintre suspecţi locuiau.

Houli a ajuns la audieri îmbrăcat în pijamale de spital, cu braţul stâng bandajat şi cu unele răni la faţă, pe care spune că le-a obţinut în urma exploziei de săptămâna trecută. Acesta a fost primul dintre cei patru suspecţi chestionaţi de judecătorul Fernando Andreu.

Houli a fost arestat în timp ce era în spital, după ce poliţia a realizat că locuinţa din Alcanar, din sudul Cataloniei, era, în fond, o fabrică de bombe. Celelalte trei persoane care au fost chemate la audieri au fost arestate în Ripoll, la 233 de kilometri nord de Alcanar.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri