Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cine este Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România

Cine este Reza Baqir, noul şef al misiunii FMI pentru România

Fondul Monetar Internaţional (FMI) l-a numit pe Reza Baqir în funcţia de şef al misiunii pentru România, în locul Andreei Schaechter, care a ocupat această funcţie din iunie 2013 până în prezent.

Pakistanezul Reza Baqir a absolvit Universitatea Harvard şi are un doctorat în Economie la Universitatea Berkeley din California.

Reza Baqir lucrează în cadrul FMI din 2000, unde a ocupat poziţii în cadrul Departamentului pentru Europa al organizaţiei, a fost adjunct al diviziei pentru Pieţe Emergente, reprezentant rezident al organizaţiei în Filipine şi şef al diviziei Datorii în cadrul Departamentului Strategii, Politici şi Analize. Pakistanezul a reprezentat totodată FMI la întâlnirile Clubului de la Paris timp de câţiva ani.

Înainte de colaborarea cu FMI, a mai lucrat la Banca Mondială, Institutul Tehnologiei din Massachusetts şi la Banca Uniunii Elveţiene.

A publicat mai multe studii şi articole economice în reviste de specialitate, printre care: "Public Goods and Ethnic Divisions" în Quarterly Journal of Economics (noiembrie, 1999; împreună cu Alberto Alesina şi William Easterly); "Redistributive government employment", în Journal of Urban Economics (2000; împreună cu Alberto Alesina şi William Easterly); "IMF program design and growth: what is the link?", working paper pentru FMI (2003; împreună cu Rodney Ramcharan şi Ratna Sahay) etc.

Sursa: Agerpres

Subiecte în articol: Reza Baqir acord fmi bani FMI misiune bani
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri