Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine va beneficia de miliardele de euro ale fondatorului Ikea

Cine va beneficia de miliardele de euro ale fondatorului Ikea

Mare parte a moştenirii de 54 miliarde de euro, a lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea si unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, va ajunge la o fundaţie germană, afirma ziarul spaniol ABC.

 

Omul de afaceri suedez, care a decedat in urma cu cateva saptamani, a avu patru copii din cele două căsătorii ale sale: o fiică, Annika, adoptată împreună cu prima soţie; şi trei fii, Peter, Jonas şi Mathias, din cea de-a doua căsnicie.

Totusi, niciunul dintre cei patru nu va primi o sumă cu multe zerouri. Marea parte a averii lui Kamprad va merge la Stichting Ingka Foundation, o organizaţie germană care susţine inovaţia şi design-ul.

Înfiinţată de însuşi Kamprad în anii '80, fundaţia nu s-a aflat niciodată sub controlul familiei sale. De fapt, membrilor familiei le este strict interzis să facă parte din consiliul administrativ.

Ingvar Kamprad a creat Ikea în 1943, când la doar 17 ani vindea replici de masă de bucătărie ale unchiului său. Încercând să introducă o masă în portbagajul maşinii, el a fost nevoit să-i demonteze picioarele. O idee revoluţionară care a stat la baza unui imperiu de peste 300 de magazine, repartizate în 28 de ţări. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri