Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, deranjat de discuțiile despre rotație și schimburi de ministere

Ciolacu, deranjat de discuțiile despre rotație și schimburi de ministere

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că a fost deranjat de discuțiile din spațiul public privind rotația și împărțirea ministerelor și că el nu își dorește să fie „prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”.

Întrebat dacă ar putea interveni probleme în numirea sa ca premier, după rotația din luna mai, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „atributul constituțional de desemnare a prim-ministrului este, conform Constituției, a președintelui României”, iar rotația este stipulată într-un acord politic care a constituit coaliția.

„Eu sunt ferm convins că se va respecta acest lucru”, a răspuns Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă la Brăila.

Ciolacu a mai spus că nu a început nicio negociere pe ministere și crede că altele ar trebui să fie acum prioritățile Guvernului și ale miniștrilor.

„Pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit așa de mult despre această rotație și de schimburi de ministere în spațiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficiența ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg și cred că a fost o greșeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spațiul public. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă, noi lucrăm deja la programul de guvernare și o să mergem pe urmă cu el în coaliție și o să-l uniformizăm, fiindcă, repet, sunt două partide, unul social-democrat și unul liberal, și trebuie să găsim calea de mijloc. Nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Chiar dacă repet ce-am spus în conferință, întotdeauna din trecut trebuie să învățăm greșelile. Eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu a precizat că își doreșțe un Guvern eficient, cu oameni care știu să conducă ministerele.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu rotatie guvern
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri