Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: „Suntem restanți în legislație!”

Ciolacu: „Suntem restanți în legislație!”

de Redacția Jurnalul    |   

„Vorbim de provocări europene și noi încă suntem restanți. Suntem restanți în legislație”, declară premierul Marcel Ciolacu la summitul Autorităților Publice Municipale din România. Ciolacu propune crearea unei burse naționale a locurilor de muncă în administrație.

Premierul a menționat codul administrativ și codul urbanismului, „în care discuția s-a creat într-un monopol pentru că toată lumea se uită la București și lupta cu rechinii ăștia imobiliari din București a acoperit de fapt o temă care este pentru toată lumea”.

„Eu cred că e timpul să facem odată o lege și pentru polițiștii locali. Mai ales după experiența pe care am avut-o tot în București, care mie mi s-a părut ceva de noaptea minții, în care polițiștii locali ai primarului general se împingeau cu polițiștii locali, amândouă poliții fiind o autoritate. E ceva ce n-am crezut că o să văd totuși în 2024 la televizor. Este evident că sunt multe restanțe și ați vorbit de angajări în sistemul administrației locale”, a afirmat Ciolacu.

Premierul susține că trebuie introdusă performanța în întreaga administrație, atât centrală, cât și locală: „Părerea mea e că încă după 30 de ani de la Revoluție, percepția și câteodată și adevărul este că nu te angajezi la stat decât dacă ai pile. Că o ai la un ministru, că o ai la un secretar de stat, că o ai la un primar, că o ai la un viceprimar, cred că ar trebui să fim mai curajoși și să închidem această discuție care nu duce la cei mai buni oameni pe care i-am dori în administrație”.

În acest context, Ciolacu a vorbit despre o bursă a locurilor de muncă de la stat, precum examenele naționale la rezidențiat.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu legislatie locuri munca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri