Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu discută cu Ursula von der Leyen despre comisarul european: Nu s-a creionat Comisia cu atribuţii

Ciolacu discută cu Ursula von der Leyen despre comisarul european: Nu s-a creionat Comisia cu atribuţii

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că luni va avea o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la reprezentantul României în Executivul comunitar, dar deocamdată nu se cunoaşte ce portofoliu va deţine ţara noastră.

"Astăzi o să am o discuţie cu preşedinta Comisiei, apoi o să am o discuţie şi cu domnul Nicolae Ciucă, dacă se impune şi cu preşedintele României. Ştiţi foarte bine că nu s-a creionat Comisia cu atribuţii şi am dorit să găsim persoana cea mai bună pe anumite atribuţii. În acest moment propunerea mea personală este domnul Victor Negrescu", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă va propune luni la Bruxelles numele celui care va deţine portofoliul de comisar european din partea ţării noastre.

El a menţionat că "nu ştie nimeni" când se va afla ce portofoliu va avea România.

"Mi-aş dori să fim prima ţară din Uniunea Europeană să aflăm portofoliul, dar cred că doamna preşedintă are discuţii în această perioadă cu toţi prim-miniştrii din Uniunea Europeană", a explicat liderul PSD.

Ciolacu a precizat că, până acum, a avut discuţii neoficiale cu Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis doar "asupra portofoliului" de comisar european.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri