x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu va nominaliza comisarul european după o discuție cu președintele Klaus Iohannis

Ciolacu va nominaliza comisarul european după o discuție cu președintele Klaus Iohannis

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   13:15
Ciolacu va nominaliza comisarul european după o discuție cu președintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că va face nominalizarea pentru comisar european după ce va avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis și una cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„După ce am discuția și cu președintele României, cum este și corect, (voi face propunerea de comisar european - n.r.). Repet, negociatorul în Consiliul European e președintele României și e normal să am acest dialog instituțional. Cu adevărat, eu nominalizez persoana. Ține foarte mult persoana și de atribuțiile pe care le va avea viitorul comisar în cadrul Comisiei Europene. Cu alte cuvinte, cu certitudine voi avea o discuție și cu dna președinte al Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.) deja aleasă”, afirmă Marcel Ciolacu.

El spune că discuția cu președintele Iohannis va avea loc „cât de curând”.

„Președinta Comisiei trimite reprezentantului Consiliului European, e o decizie CCR... (Am primit - n.r.)documentele primite de domnia sa”, adaugă Ciolacu.

Întrebat dacă l-ar susține pe Klaus Iohannis pentru funcția de înalt reprezentant la UE pentru Ucraina, el spune : Dacă e în afara propunerii de comisar... Vedem, dar dl. președinte nu a avut această discuție cu mine”.

Potrivit unor surse, persoana care va fi nominalizată să devină comisar european este europarlamentarul Victor Negrescu.

(sursa: Mediafax)

 

×