Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Rețetă de post: Ciorbă de cartofi

Cum vă place? Rețetă de post: Ciorbă de cartofi

de Andreea Tiron    |   

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciorbă de cartofi. Dafinul și oregano aduc mai multă aromă și gust ciorbei noastre, foarte potrivită și într-o zi de post.

Cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 5 cartofi

  • 2 morcovi

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 țelină potrivită

  • 1 ceapă

  • 500 g roșii, tăiate cubulețe (sau 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu)

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 2 foi de dafin

  • 2 frunze de țelină

  • 2 l apă

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de leuștean

  • ½ linguriță tarhon uscat

  • Oregano uscat (opțional)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți la căit în uleiul bine încins ceapa, morcovii și țelina, nu mai mult de 2-3 minute. Adăugați cartofii tăiați cuburi, potrivit de mari, și lăsați legumele 10-15 minute la călit, pe foc potrivit.
  • Puneți apa (sau supa clară de legume), sare, dafinul și frunzele de țelină. Acoperiți și lăsați să fiarbă în clocote 15-20 de minute.
  • E timpul să adăugați ardeiul gras, roșiile și puțin oregano – se potrivește foarte bine cu cartofii. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
  • Scoateți dafinul și frunzele de țelină, adăugați verdeața și tarhonul, dacă-l preferați, amestecați și închideți focul.

REȚETĂ VIDEO

ciorba de cartofi

Subiecte în articol: reteta de post Ciorbă de cartofi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri