INGREDIENTE
-
5 cartofi
-
2 morcovi
-
1 ardei gras roșu
-
1 țelină potrivită
-
1 ceapă
-
500 g roșii, tăiate cubulețe (sau 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu)
-
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
2 foi de dafin
-
2 frunze de țelină
-
2 l apă
-
1 legătură de pătrunjel
-
1 legătură de leuștean
-
½ linguriță tarhon uscat
-
Oregano uscat (opțional)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți la căit în uleiul bine încins ceapa, morcovii și țelina, nu mai mult de 2-3 minute. Adăugați cartofii tăiați cuburi, potrivit de mari, și lăsați legumele 10-15 minute la călit, pe foc potrivit.
- Puneți apa (sau supa clară de legume), sare, dafinul și frunzele de țelină. Acoperiți și lăsați să fiarbă în clocote 15-20 de minute.
- E timpul să adăugați ardeiul gras, roșiile și puțin oregano – se potrivește foarte bine cu cartofii. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute.
- Scoateți dafinul și frunzele de țelină, adăugați verdeața și tarhonul, dacă-l preferați, amestecați și închideți focul.
REȚETĂ VIDEO
ciorba de cartofi