Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă spune că nu s-a discutat în coaliție despre majorarea pragului de neimpozitare a pensiilor

Ciucă spune că nu s-a discutat în coaliție despre majorarea pragului de neimpozitare a pensiilor

de Redacția Jurnalul    |   

„Nu am discutat acest aspect, este pentru prima dată când aud așa ceva”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre majorarea pragului de neimpozitare a pensiilor.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, declară despre majorarea salariului minim că a fost o decizie aprobată în coaliție iar motivul pentru care s-a transferat pentru săptămâna viitoare a fost menținerea nivelului amenzilor la la salariul minim de 3.300 de lei, pentru că nu este suficientă o hotărâre de Guvern, ci o Ordonanță de urgență, motiv pentru care Ministerul Finanțelor va elabora o ordonanță care va intra spre aprobare săptămâna viitoare.

Despre reducerile de cheltuieli bugetare, președintele PNL arată că ”sunt responsabilități absolut guvernamentale”.

„Vă rog să le discutați la nivelul Guvernului, sigur, discutăm în coaliție toate aceste aspecte, din punct de vedere al principiilor, urmând ca elementele de detalii și analize să se desfășoare la nivelul ministerelor.

Despre pragul de impozitare a pensiilor și creșterea acestui prag, Nicolae Ciucă a spus: „Nu am discutat acest aspect, este pentru prima dată când aud așa ceva”.

Premierul Marcel Ciolacu spunea miercuri că plafonul pensiilor neimpozabile trebuie să fie sustenabil și predictibil: „o societate se comportă și este sustenabilă pe o perioadă lungă de timp când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv. Să vină de la INS, ca la salariul minim”.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciuca pensii impozit
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri