Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de post: Ciulama de ciuperci pleurotus

Rețetă de post: Ciulama de ciuperci pleurotus

de Andreea Tiron    |   

Ciupercile pleurotus au textura cărnoasă, sunt sățioase și gustoase.

Le-am călit cu ceapă și usturoi și le-am făcut un sos simplu, pe bază de faină. Atât de simplă este rețeta de ciulama de ciuperci pleurotus. Și nu uitați de mămăligă, completează delicios această rețetă de post.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus

  • 1 ceapă

  • 5 caței de usturoi

  • 800 ml apă (sau supă de legume)

  • 3 linguri de făină

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Mărar (sau pătrunjel)

CUM SĂ FACEȚI

  • Căliți ceapa și usturoiul în ulei bine încins.
  • Adăugați ciupercile tăiate potrivit, un praf de sare și de piper, acoperiți și lăsați să fiarbă în propria zeamă. La nevoie, adăugați puțină apă.
  • Între timp, amestecați făina cu 200 ml de apă sau supă de legume, dacă aveți. Turnați amestecul peste ciuperci, mai adăugați restul de lichid (600 ml), sare și piper după gust și lăsați să dea 2-3 clocote.
  • Presărați verdeața tăiată fin la final, după ce ați stins focul sau direct în farfurie.

REȚETĂ VIDEO

Ciulama ciuperci

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri