Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţia de guvernare se întâlnește pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Coaliţia de guvernare se întâlnește pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

de Redacția Jurnalul    |   

Data alegerilor este motiv de dispută între PSD şi PNL, cei din urmă dorind ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, în noiembrie. PSD și PNL se întâlesc joi pentru noi discuții.

După ce nu s-au înţeles asupra datei de organizare a celor două scrutinuri, liderii PSD şi PNL se reunesc joi să se pună de acord asupra calendarului electoral.

Luni şi marţi, premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a avut consultări cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.

Ce vor celelalte partide
USR a reafirmat, la discuţiile de la Guvern cu privire la calendarul alegerilor, că doreşte respectarea legii şi alegeri la termen, după cum a declarat preşedintele formaţiunii, Elena Lasconi.

AUR: George Simion, a afirmat că formaţiunea sa era pregătită pentru alegeri prezidenţiale pe data de 15 septembrie, dar premierul Marcel Ciolacu „a fost păcălit din nou”, „pare captiv unor grupuri de interese” şi ia în calcul luna decembrie, potrivit liderului AUR.

UDMR - Liderul Cseke Attila a declarat că Uniunea Democrată Maghiară din România susţine separarea alegerilor prezidenţiale de cele parlamentare şi a propus, la consultările cu premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, ca alegerile pentru preşedintele ţării să fie stabilite în luna octombrie.

SOS România: Diana Şoşoacă, a declarat că i-a propus premierului ca alegerile prezidenţiale să se organizeze pe 10 noiembrie, primul tur, şi 24 noiembrie, turul al doilea, iar alegerile parlamentare să fie organizate pe 8 decembrie.

Partidul Umanist Social Liberal: la consultările cu premierul Marcel Ciolacu, a susţinut următoarele date ale calendarului referitoare la alegerile prezidenţiale - 15 şi 29 septembrie, confirm deputatului Graţiela Gavrilescu, preşedinte al Biroului Executiv al formaţiunii.

REPER susţine organizarea alegerilor prezidenţiale la termen, în noiembrie, a declarat, marţi, copreşedinta formaţiunii politice, Ramona Strugariu, după consultările de la Guvern.

Forţa Dreptei: turul întâi al alegerilor prezidenţiale să se ţină simultan cu alegerile parlamentare, pe 1 sau 8 decembrie, iar propunerile pentru al doilea tur al prezidenţialelor sunt datele de 15 sau 22 decembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri