Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul roșu de inundații pe râurile din Galați și Vaslui se prelungește. Trei drumuri naționale sunt inchise circulației

Codul roșu de inundații pe râurile din Galați și Vaslui se prelungește. Trei drumuri naționale sunt inchise circulației

de Redacția Jurnalul    |   

Hidrologii au emis avertizare cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Siret și Fălciu, din județul Galați și Vaslui.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi menţinerea nivelurilor peste COTELE cotele de pericol ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se prelungeşte avertizarea hidrologică cod roșu pe râurile din bazinele hidrografice Siret - afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați), Prut - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fălciu (județele Galați și Vaslui)

Avertizarea cod roșu se prelungește până duminică la ora 12.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Breșă controlată realizată în digul de protecție ca apa să se scurgă rapid în râul Siret

Reprezentanții Apelor Române au realizat o breșă controlată în digul de protecție situat pe malul drept al râului Geru, în dreptul localității Indepenendența, pentru ca apele de pe acest râu și râul Suhurlui, cantonate în Pechea și Slobozia Conachi se fie dirijate în Siret.

Potrivit Apelor Române, această breșă controlată favorizează scurgerea mai rapidă a apelor de pe râul Geru și râul Suhurlui (afluent al acestuia), cantonate în zona localităților Pechea și Slobozia Conachi. Apele sunt dirijate astfel controlat în cursul de apă Siret.

Breșa controlată a fost realizată conform prevederilor Regulamentului pentru gestionarea Situațiilor de urgență generate de inundații cu aprobarea Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență convocat în regim de urgență.

Codul roșu hidrologic emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a fost prelungit până duminică la ora 12.00.

Trei drumuri naționale din județele Galați și Vaslui, închise circulației din cauza inundațiilor

Trei drumuri naționale din județele Vaslui și Galați sunt închise circulației, duminică dimineața, din cauza inundațiilor, transmite Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, duminică dimineața traficul rutier este oprit pe pe DN 25, între localitățile Vameș și Piscu, și pe DN 26, între localitățile Rogojeni și Gănești și între localitățile Chiraftei și Măstăcan, (rută ocolitoare DJ 242 Foltești – Fârțănești – Cuca - Vârlezi), în județul Galați.

De asemenea, sunt închise și nouă tronsoane de drumuri județene din Galați.

În județul Vaslui este închis circulației DN 26, între localittaea Blăgești și limita cu județul Galați.

Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor ca înainte de a porni la drum să se informeze cu privire la condițiile meteorologice și la restricțiile de circulație și, pentru siguranța lor, să nu pătrundă pe tronsoane închise traficului.

Comandamentul Energetic, convocat în această dimineață pentru situația de la Galați

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că a convocat Comandamentul Energetic pentru duminică dimineața în scopul rezolvării situației de la Galați.

„Am convocat pentru mâine dimineață (duminică dimineața - n.r.) Comandamentul Energetic cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”, a anunțat Sebastian Burduja în timpul nopții.

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, echipele de intervenție au reușit realimentarea cu energie electrică a localităților Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Cuca si Plevna.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri