Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul orginii lui Cristofor Columb: O analiză ADN va face lumină

Misterul orginii lui Cristofor Columb: O analiză ADN va face lumină

de Redacția Jurnalul    |   

Oamenii de știință din Spania par pregătiți să dezvăluie adevărul despre originea exploratorului Cristofor Columb. Ei vor folosi analize ADN pentru a rezolva un mister vechi de secole, scrie Sky News.

Aceștia au confirmat deja, cu ajutorul unei analize ADN, că rămășițele îngropate în catedrala din Sevilia, Spania, aparțin exploratorului din secolul al XV-lea.

Columb, cunoscut pentru expedițiile finanțate de Spania de la sfârșitul secolului XV, a fost subiectul multor controverse istorice, inclusiv în ceea ce privește naționalitatea sa. Deși istoria susține că acesta provine din Genova, Italia, au apărut numeroase alte teorii, sugerând că ar fi putut fi evreu spaniol, grec, basc sau chiar portughez.

Cercetătorii, în frunte cu expertul în criminalistică Miguel Lorente, au analizat probe microscopice din rămășițele descoperite în Sevilia, comparându-le cu ADN-ul rudelor și descendenților lui Columb. Concluziile studiului urmează să fie prezentate într-un documentar difuzat pe postul național spaniol TVE, intitulat „Columbus ADN: Adevărata origine”.

Lorente a confirmat că noile tehnologii au permis verificarea teoriei conform căreia rămășițele din Sevilia îi aparțin lui Columb, adăugând că rezultatele sunt „aproape absolut fiabile”. În ciuda acestui fapt, rămâne posibil ca o parte din rămășițele sale să fie încă în Caraibe sau chiar în alte locuri.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: columb adn mister
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri