Jurnalul.ro România inteligentă Conferința România Inteligentă. „Accesul limitat la mamografele din spitalele de stat obligă pacientele să apeleze la clinici private”

Conferința România Inteligentă. „Accesul limitat la mamografele din spitalele de stat obligă pacientele să apeleze la clinici private”

de Redacția Jurnalul    |   

În cadrul conferinței „Creșterea performanței și eficienței sistemului public de sănătate – soluții salvatoare” s-a discutat despre dificultățile întâmpinate de pacientele din România în accesarea serviciilor medicale esențiale, precum mamografiile. Deși multe spitale de stat dispun de aparate performante, lipsa unei informări adecvate face ca unele femei să recurgă la clinicile private pentru aceste investigații.

Un expert prezent la conferință a subliniat că traseul pacientului în sistemul public de sănătate nu este eficient analizat și că multe femei nu știu că pot beneficia de mamografii gratuite în spitalele de stat.

„Aș vrea să vorbesc și despre traseul pacientului. Nimeni nu face o analiză serioasă la nivelul Ministerul Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări ca să vadă unde se rupe acest traseu. Sunt femeie, mă duc din doi în doi ani și fac acea mamografie. M-a șocat pozitiv comentariul domnului ministru, care a zis că avem mamografe și o mapare, pentru că eu nu știu unde sunt. Eu mă duc în privat, pentru că nu am găsit o instituție publică de stat unde să-mi pot face programare și descopăr că sunt mamografe în spital care nu sunt folosite pentru screening, pentru că există diverse limitări și acest lucru mă deranjează,” a declarat expertul.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri