Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Copiii, iniţiaţi în tainele universului

Copiii, iniţiaţi în tainele universului

Un atelier de astronomie dedicat copiilor va fi condus de coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Adrian Sonka, începând cu 9 iunie, în Bucureşti.

Evenimentul, pus la cale de Fundaţia Calea Victoriei, le va permite copiilor curioşi să exploreze cerul înstelat şi să-şi facă o idee despre mecanismul care guvernează universul.

Autor a peste 14.000 de observaţii de stele variabile, Adrian Sonka le va fi celor mici ghid printre stele, nebuloase şi galaxii. Atelierul este conceput ca o lecţie ţinută cu umor şi răbdare, în urma căruia copiii vor învăţa “să se orienteze pe cer”.

Aceştia vor învaţă ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt, constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă.

Atelierul este structurat în trei întâlniri, prima se referă la observarea cerului de zi şi de noapte, cea de a doua este dedicată unui ghid vizual al Universului, cu imagini luate de cele mai mari telescoapte, iar cea de-a treia propune o călătorie virtuală prin univers, folosind un program de planetariu.

În cadrul atelierului, observaţiile se vor face şi la marginea Bucureştiului, de pe câmp, printr-un telescop sau cu ochiul liber

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri