Jurnalul.ro Ştiri Externe După inundaţii, Kim Jong Un a supervizat personal o operaţiune de salvare

După inundaţii, Kim Jong Un a supervizat personal o operaţiune de salvare

de Redacția Jurnalul    |   

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat o operaţiune de salvare care viza strămutarea a mii de sinistraţi după inundaţiile care s-au abătut asupra ţării, informează luni agenţia oficială nord-coreeană, relatează AFP.

După ploile diluviene care au lovit zone frontaliere în Coreea de Nord, Kim Jon Un a "supervizat personal" o operaţiune de salvare de vineri care a mobilizat două elicoptere militare şi bărci de salvare ale marinei nord-coreene, relatează luni KCNA.

Liderul nord-coreean a strâns mâna piloţilor, "unul câte unul", insistând asupra "necesităţii de a salva pe toată lumea". El a afirmat că va veghea ca "zboruri de recunoaştere să fie din nou organizate, chiar deasupra zonelor în care operaţiunile de salvare s-au încheiat", a mai precizat sursa citată.

Pe de altă parte, Kim i-a mustrat pe responsabilii guvernamentali pentru că nu au ştiut să prevină pagubele provocate de ploile care s-au abătut asupra ţării.

Săptămâna trecută, Phenianul a organizat o reuniune de criză privind consecinţele catastrofelor naturale asupra sectorului agricol.

În luna iulie, Coreea de Nord s-a confruntat cu ploi torenţiale record. În sud-vestul ţării de exemplu, oraşul Kaesong a înregistrat 463 mm de ploaie într-o singură zi. Este nivelul cel mai ridicat înregistrat în ţară de 29 de ani, potrivit centrului meteorologic sud-coreean.

Coreea de Nord este foarte vulnerabilă la catastrofe naturale, în special la inundaţii şi secetă, din cauza unei lipse cronice de infrastructuri, dar şi a despăduririi, notează AFP.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: Kim Jong Un inundatii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri