Cum îți dai seama când a expirat crema de protecție solară
Data de expirare este, de obicei, menționată pe ambalajul produsului. În lipsa acesteia, poți verifica consistența cremei. O cremă expirat devine mai apoasă, indicând faptul că substanțele active și-au pierdut eficacitatea. Dacă observi această schimbare, este timpul să o înlocuiești.
Termenul de valabilitate al produselor de la data deschiderii
Specialiștii recomandă utilizarea cremei de protecție solară în termen de 3 luni de la deschidere. Eticheta produsului poate indica acest termen printr-un simbol cu un vas mic și un număr, urmat de litera „M”, care arată câte luni poate fi folosit produsul după deschidere. Păstrarea corectă a produsului, într-un loc răcoros și întunecat, este esențială pentru a-i menține eficacitatea.
Ce se întâmplă când folosești un SPF expirat
Utilizarea unei creme SPF expirate nu oferă protecția necesară împotriva razelor UV. Ingredientele oxidate nu mai protejează pielea eficient, crescând riscul apariției cancerului de piele, îmbătrânirii premature și arsurilor solare. Este important să folosești doar produse în termenul de valabilitate pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acestea.
Unde trebuie să depozitezi produsele cu SPF
Pentru a prelungi durata de viață a produselor cu SPF, depozitează-le într-un loc rece și întunecat. Evită fluctuațiile de temperatură și expunerea la lumină, deoarece acestea pot destabiliza ingredientele active, reducând eficacitatea produsului. Cu o depozitare adecvată, crema de protecție solară poate fi utilizată în siguranță până la 6 luni de la deschidere.
Concluzie
Menținerea pielii protejate împotriva razelor UV este vitală pentru sănătatea pielii. Asigură-te că folosești creme de protecție solară în termenul de valabilitate și depozitează-le corect pentru a te bucura de beneficiile lor maximale, potrivit catine.ro.