Jurnalul.ro Ştiri Social Cremele potrivite de protecţie solară

Cremele potrivite de protecţie solară

Ideea că expunerea excesivă la soare, la orele amiezii, nu ne afectează dacă folosim creme de protecție este greșită. Dermatologii recomandă prudență în gestionarea orelor de plajă și mare atenție la cremele folosite. 

 

Nu toate cremele şi loţiunile sunt conforme cu nevoile de protecție împotriva ultravioletelor. Se mai recomandă folosirea cremelor care protejează și mediul înconjurător. 
Mulți dintre cei care folosesc frecvent produse pentru protecție solară se plâng de calitatea slabă a acestora, în cazul în care le apar pe piele arsuri sau diverse erupții. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că nicio loțiune nu ne protejează dacă ne expunem la soare excesiv, la orele amiezii, când radiațiile UV sunt foarte puternice, iar exploziile solare ne pot afecta foarte grav. De asemenea, expunerea pentru timp foarte îndelungat la soare deteriorează pielea și pot apărea afecțiuni grave, indiferent de cremele pe care le folosim. 
Nu cantitatea de loțiune folosită sau calitatea acesteia ne protejează de plaja în exces, pentru că aceste creme sunt concepute pentru situațiile normale de expunere la razele UV, nu pentru cele extreme. Bineînțeles, dermatologii recomandă loțiunile de bună calitate, care sunt concepute special pentru protecția împotriva radiațiilor solare, cu factor de protecție UV peste 30. Sunt de evitat cele „no name”, produse de firme necunoscute. De cele mai multe ori, un brand cunoscut garantează, în mare măsură, și calitatea produsului, dar trebuie să ne asigurăm că loțiunile nu sunt contrafăcute, expirate sau păstrate în condiții improprii.  

 

Prudența este singura în măsură să ne apere de problemele dermatologice cauzate de expunerea la soare. Trebuie să fim foarte atenți și la calitatea cremelor, la proveniența lor, la termenul de valabilitate și condițiile în care le păstrăm. 

 

Prietenoase cu natura

 

Cele mai bune loțiuni de plajă, apărute în ultimii ani pe piață, sunt prietenoase și cu mediul înconjurător. Specialiștii au constatat că apele mărilor și ale oceanelor sunt poluate inclusiv de substanțele conținute de cremele de protecție solară, iar noile rețete au în vedere folosirea unor substanțe nepoluante. Deja s-a discutat posibilitatea de a elimina, în viitorul apropiat, cremele de plajă care nu au aceste calități.  
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri