Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cristiano Ronaldo la primul sezon fără trofeu în peste un deceniu

Cristiano Ronaldo la primul sezon fără trofeu în peste un deceniu

Întoarcerea pe Old Trafford a lui Cristiano Ronaldo, la Manchester United, nu se va încheia în mod cert așa cum a sperat. După eliminarea din Liga Campionilor, în fața lui Atletico Madrid, portughezul se află în fața perspectivei de a termina sezonul fără trofeu câștigat.

Specialiștii nu se așteptau ca United să câștige trofeul Champions League în acest sezon, dar eliminarea în optimi cu o înfrângere cu 1-0 pe Old Trafford, este totuși considerată prematură. Titlul din Premier League este aproape imposibil de atins pentru Diavolii Roșii, din Cupa Angliei au fost eliminați și chiar și ambițiile de a obține Cupa Ligii s-au încheiat cu luni în urmă, trofeul fiind câștigat în cele din urmă de Liverpool.

Pentru Ronaldo, sezonul 2021/22 va fi astfel primul în ultimii 12 ani care se va încheia fără un trofeu. Ultimul sezon în care nu a câștigat nimic a fost chiar primul său sezon la Real Madrid, în 2009/10, în urmă cu mai bine de un deceniu.

În întreaga sa carieră de 20 de sezoane acesta va fi doar al treilea în total în care nu a reușit să obțină cel puțin un trofeu de orice fel. Singurul alt caz este cel din campania 2004/05, în timpul primei sale perioade la Manchester United. Încă de pe când avea 17 ani la Sporting CP, Ronaldo a făcut parte dintr-o echipă care a câștigat Supercupa Portugaliei.

Speranța că United era în sfârșit pregătită să se lupte cu echipe precum Manchester City și Liverpool în Premier League în acest sezon a fost alimentată atunci când Ronaldo și-a făcut revenirea, în luna august.

O echipă care arăta decent și care a terminat pe locul doi în 2020/21, ajungând din nou în ultimele etape ale mai multor competiții de cupă, deși nu a câștigat niciuna. Speranțele au fost alimentate și de venirile lui Jadon Sancho și Raphael Varane.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cristiano ronaldo
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri