Jurnalul.ro Timp liber Culinar Crumpi pe plec (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Crumpi pe plec (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Crumpi sau crumpe sunt cartofii. Plecul e cuptorul in care ai pregatit mai inainte jarul, apoi l-ai scos si, cat e fierbine, numai ce bagi inauntru vasul în care mancarea asta de cartofi trebuie sa se coaca. 

In gura cuptorului, pui jarul... dincoace de usa... ca sa ramana locul cald si sa se coaca pe-ndelete.

Un fel de bunicuță, cam obeză, a budincilor, nu uitați de murături, de-un vin mai acătării, sec ar fi prea puțin, agurida zic vouă, o Fetească Regală sau un Riesling de Miercurea Nirajului și Magherani, din țara frigului dar și a vinului neîndurător cu lipiditățile epuizante ale vieții.


Ingrediente

....................

Citește mai departe

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri