Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu cât se vinde cea mai scumpă vilă din lume

Cu cât se vinde cea mai scumpă vilă din lume

Villa Les Cèdres, care a fost construită în jurul anului 1830, a fost locuinţa regelui belgian Leopold al II-lea şi este localizată în în cea mai exclusivistă localitate din apropierea oraşului Nisa, Saint-Jean-Cap-Ferrat şi se vinde cu 1 miliard de euro.

Actualul proprietar al vilei cu 10 dormitoare şi cu piscină olimpică este Suzanne Marnier-Lapostolle, membră a familiei Grand Marnier. Casa se află îm priprietatea familiei, care este faimoasă pentru cognacul său, din anul 1920.

Vila are una dintre cele mai frumoase grădini din Europa, cu o pajişte de 141640 m pătraţi, 15.000 de plante, 20 de sere cu o colecţie excepţională de plante exotice, rare. De această grădină se ocupă în jur de 15 grădinari care sunt angajaţi cu normă întreagă.


Suzanne Marnier-Lapostolle

Dealungul timpului Saint-Jean-Cap-Ferrat a atras celebrităţi şi capete încoronate din toată lumea. Unul dintre cei care adora să îşi petreacă vancanţele în villa belle epoque a fost şi Winston Churchill cruia îi plăcea să-i picteze grădina.

Printre alte personaje celebre care a trecut pragul vilei se numără, Charle Chaplin, David Niven, William Somerset-Maugham, Elizabeth Taylor şi Richard Burton, dar şi Prinţul Rainier III de Monaco.

Una dintre vilele celebre de pe Rivieră care a fost vândută la u preţ exorbitant este Villa Leopolda care a fost cumpărată de oligarhul rus Mikhail Prokhorov cu "doar" 390 milioane de euro.

Magnifica vilă Villefranche-sur-Mer, care se află în apripiere de Saint-Jean-Cap-Ferrat, a fost în proprietatea lui Lily Safra, care a moştenit-o de la soţul său, bancherul Edmond Safra.

Villa Les Cèdres

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri