Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Jucatorii Islandei despre echipa Nigeriei

Cupa Mondiala 2018: Jucatorii Islandei despre echipa Nigeriei

Selecţionerul Islandei, Heimir Hallgrimsson, a opinat că Nigeria, adversara de vineri din Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, este o echipă foarte bună cu multe calităţi individuale.

 

''Principala lor calitate este cea fizică, sunt rapizi, sunt buni atleţi şi aleargă mult, a declarat selecţionerul Islandei la conferinţa de presă dinaintea meciului. Au un joc direct şi sunt buni pe contraatac. Dacă ne uităm la meciurile lor de anul trecut, se remarcă o ameliorare din punct de vedere tactic. Ca individualităţi, sunt 6 jucători în Premier League, unul în La Liga şi unul în Serie A. Ei joacă în fiecare weekend în cele mai bune campionate. Sunt o echipă foarte puternică, cu multe calităţi individuale''.

Hallgrimsson a opinat că sunt şanse minime ca Johann Berg Gudmundsson să fie recuperat până la ora meciului de vineri: ''Are puţine şanse să fie pregătit pentru a juca mâine. Noi am dat minute de joc în meciurile de pregătire şi altor jucători, aşa că nu va fi o problemă. Asta nu ne va schimba planul nostru de joc''.

Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată, în 1981, într-un meci amical la Reykjavik, câştigat cu 3-0 de gazde. Islanda vine după o remiză cu Argentina (1-1), iar Nigeria a pierdut partida de debut cu Croaţia (0-2) la CM 2018.

Nigeria, la a şasea sa Cupă Mondială, a trecut de grupe în trei rânduri. ''Super Vulturii'' au cel mai tânăr lor de la Cupa Mondială din Rusia, în timp ce Islanda este una dintre cele mai vârstnice. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri