Jurnalul.ro Ştiri Observator Seismologii au revizuit la 4,4 magnitudinea cutremurului produs joi după-amiaza în judeţul Vrancea

Seismologii au revizuit la 4,4 magnitudinea cutremurului produs joi după-amiaza în judeţul Vrancea

de Redacția Jurnalul    |   

Seismologii au revizuit la 4,4, de la 4,1, magnitudinea cutremurului produs joi după-amiaza în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Şi adâncimea la care a avut loc cutremurul a fost revizuită în scădere la 128,8 km, de la 140 km anterior.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38 km vest de Focşani, 55 km nord de Buzău, 75 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud-est de Bârlad.

Un seism mai puternic decât cel înregistrat joi s-a produs anul trecut în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, şi a avut magnitudinea 5,7. Cutremurul a avut lor la o adâncime de 6,3 kilometri. 

 

Țtire inițială: Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,1, s-a produs joi, la ora locală 15:09, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 140 kilometri, în apropierea oraşelor: 36 km vest de Focşani, 61 km nord de Buzău, 74 km est de Sfântu-Gheorghe, 86 km est de Braşov, 95 km sud-vest de Bârlad, 98 km sud de Bacă şi 99 km nord-est de Ploieşti.

În acest an, cea mai puternică mişcare tectonică, de magnitudine 4,3, a avut loc în judeţul Vrancea, în data de 15 ianuarie, la o adâncime de 74 de kilometri, iar anul trecut în data de 14 februarie s-a produs un seism de 5,7 în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

AGERPRES

Subiecte în articol: cutremur magnitudine vrancea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri