Jurnalul.ro Ştiri Observator Dăncilă spune că va discuta la Cotroceni şi despre propunerile de numire a noilor miniştri

Dăncilă spune că va discuta la Cotroceni şi despre propunerile de numire a noilor miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că la consultările de la Palatul Cotroceni va aborda şi chestiunea miniştrilor propuşi, la care şeful statului nu a dat încă un răspuns.

Întrebată dacă va aborda la întâlnirea de la Cotroceni problema interimatului de la unele ministere, Dăncilă a spus că da.

Pe de altă parte, în legătură cu mandatul pentru consultările de la Cotroceni, Viorica Dăncilă a precizat că nu susţine ca un eventual referendum pentru revizuirea Constituţiei să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.

"Pentru că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia şi pentru că nu trebuie să avem o dublă măsură; pe de o parte, spunem că trebuie să ţinem cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, pe de altă parte, încălcăm recomandările Comisiei de la Veneţia, că trebuie să avem o abordare unitară şi cred că este important să nu suprapunem alegerile, să venim cu mesaje diferite legate de alegeri", a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că referendumul trebuie să aibă loc cât mai curând.

"Dar pentru acest lucru trebuie să avem consens la nivelul partidelor politice, pentru că, aşa cum ştiţi, un referendum pentru revizuirea Constituţiei trebuie să aibă două treimi în Parlament şi trebuie să avem discuţii care să se bazeze pe dialog constructiv, şi nu pe jigniri la adresa unui partid sau altul", a subliniat Dăncilă.

În 29 mai, premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie - Ana Birchall, Fonduri Europene - Roxana Mânzatu şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - Natalia Intotero, dar şi pentru funcţia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice - Titus Corlăţean.

În 30 mai, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta propunerea de numire a lui Titus Corlăţean ca membru al Guvernului. AGERPRES

Subiecte în articol: viorica dancila
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri