Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie De ce reapar eczemele exact în același loc?

De ce reapar eczemele exact în același loc?

Inserm (Institutul Național de Cercetări Medicale al Franței) a analizat cazul eczemelor și explică de ce plăcile cauzate de contactul cu pielea al unui alergen reapar în aceleași locuri, chiar și la mult timp după vindecare.

O reacție cutanată care se poate croniciza

De ce reapare eczema? O echipă de cercetare – cu specialiști din Institutul Național de Cercetări Medicale (Inserm), Universitatea Claude Bernard Lyon 1, Ecole normale supérieure de Lyon și CNRS din cadrul Centrului Internațional de Cercetare în Boli Infecțioase - dă răspuns documentat la această întrebare. Astfel, cercetătorii au descoperit că alergenii au rămas în piele câteva săptămâni, oricât de dur a fost tratamentul aplicat.

În rezultatele prezentate de oamenii de știință din grupul coordonat de Inserm explică faptul că eczema de contact, numită și dermatită alergică de contact, este o reacție cutanată cauzată de expunerea la substanțe alergenice: „Inflamarea straturilor superioare ale pielii, pe care o provoacă eczema, poate dura câteva zile, nu dispare atât timp cât pielea rămâne în contact cu alergenul responsabil și poate chiar să devină cronică”.

Dermatita alergică de contact – ce trebuie să știm

........................

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri