Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune pe piața muncii. S-a deschis o nouă fabrică. Vor fi angajați circa 500 de oameni

Vești bune pe piața muncii. S-a deschis o nouă fabrică. Vor fi angajați circa 500 de oameni

de Redacția Jurnalul    |   

O nouă fabrică de filtre s-a deschis într-un oraș din România. Vor fi angajate circa 500 de persoane. Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a fost prezent la deschidere.

Datele INS arată că România are o creştere economică de 1,8%, una dintre cele mai mari din Europa, a spus miercuri, la Balş, la deschiderea fabricii de filtre Hengst, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea.

El a afirmat că România oferă un mediu dinamic de afaceri. fabrica şi consideră că decizia Hengst de a deschide fabrica de la Balş este una "înţeleaptă".

"Aţi luat o decizie foarte înţeleaptă, cei de la Hengst, de a fi prezenţi aici şi la Balş. Până la urmă, Balş este pe coloana vertebrală a industriei auto din România, între Piteşti şi Craiova, pe infrastructură nouă, într-o zonă foarte dinamică a României. Mai mult decât atât, aşa cum arată cifrele statistice publicate astăzi de către Institutul Naţional de Statistică, România are una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa, 1,8%.

Spun economiştii, spune, îmi place să citez din The Economist care spune că în următorii şapte-opt ani România va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, iar eu, ca inginer, vă spun foarte sincer că nu vreau deloc să-i dezamăgim pe economişti şi să avem acest mediu dinamic de afaceri astfel încât companii ca Hengst să poată să facă profit, să poată să angajeze cât mai mulţi oameni", a spus Ştefan Oprea.

Fabrica deschisă de Hengst la Balş va avea până la finalul acestui an 100 de angajaţi iar ulterior va ajunge la 500 de angajaţi.

"Ca social-democrat, mă uit nu doar la partea de profit, mă uit la faptul că începeţi cu 40 de angajaţi, că veţi creşte până la sfârşitul anului la 100 de angajaţi şi că vă propuneţi ca într-o perioadă foarte scurtă să reuşiţi să ajungeţi undeva la 500 de lucrători aici în Balş, lucru care îl va face foarte fericit pe domnul primar, pentru că bugetul domniei sale va fi mai mare, ceea ce va însemna că va putea să vină cu servicii sociale mai bune pentru toţi locuitorii din Balş, inclusiv pentru lucrătorii dumneavoastră de aici, de la Hengst", a mai declarat Oprea.

Ministrul a precizat că Hengst este o companie de familie care a inovat şi are în spate multă cercetare, lucruri de care are nevoie mediul de afaceri românesc.

"Hengst este o companie de familie. Companiile de familie din Germania sunt, dacă vreţi, cele mai rezistente, reziliente şi care dau o putere deosebită economiei Germaniei. Şi mă gândeam şi vorbeam cum facem să transferăm această experienţă şi către IMM-urile din România, pentru că la 20-30 de ani, la prima schimbare de generaţie a celor care au început o afacere, să rămâi o firmă de familie.

Este ceva care vorbeşte despre valorile pe care acea companie le are. La companii precum Hengst, care au venit şi au inovat, având foarte multă cercetare, foarte multă inovare în spate, veţi vedea că au aceste valori profunde pe care sunt convins că le vom împărtăşi şi aici, în România, aici la Balş.

Cum facem ca acest lucru să se întâmple şi să se transfere şi către companiile româneşti? Este unul dintre secretele pe care trebuie să le avem într-un timp foarte scurt, dar aşa cum arată astăzi economia românească cu structura companiilor mici şi mijlocii, cu structura companiilor mari, este evident că avem o economie rezilientă şi că avem cel mai dinamic mediu de afaceri din Europa. Cred că geografia ne este în prietenă de data aceasta, nu mai suntem la ultima frontieră limită a Uniunii Europene, suntem în centru şi lucrul acesta se simte. Lucrul acesta se vede", a conchis ministrul Ştefan Oprea.

Acesta a participat miercuri, la Balş, alături de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, precum şi parlamentari şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mediului de afaceri, la deschiderea a unei fabrici Hengst de filtre destinate echipamentelor de curăţare şi scule electrice, transmite Antena3 CNN.

Subiecte în articol: munca fabrica angajati bals
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri