Jurnalul.ro Ştiri Externe Despăgubiri record acordate familiei unui bărbat care a murit din cauza unui duș cu apă fierbinte

Despăgubiri record acordate familiei unui bărbat care a murit din cauza unui duș cu apă fierbinte

de Redacția Jurnalul    |   

O familie primește despăgubiri de 2 milioane de dolari după un bărbat a murit la un motel din Kentucky, din cauza apei fierbinți. Majoritatea adulților suferă arsuri de gradul trei dacă sunt expuși la o temperatură a apei de 65 de grade Celsius, chiar și timp de numai două secunde.

Incidentul a avut loc pe 19 noiembrie 2021, la o zi după ce Alex Chronis s-a cazat la motelul Econo Lodge din Erlanger, Kentucky. Acesta a intrat la duș și a fost „aproape imediat

În dosar se arată că temperatura apei a depășit 65 de grade Celsius.

Chronis a suferit arsuri de gradul trei, din care nu și-a revenit niciodată complet.

Juriul a constatat că proprietarul motelului nu a exercitat „grija obișnuită” în inspectarea și menținerea camerei de motel într-o „stare de siguranță rezonabilă” pentru oaspeți, potrivit The Enquirer din Cincinnati.

Bărbatul a folosit inițial medicamente fără prescripție medicală pentru arsuri, înainte de a merge să lucreze la un festival local de produse alimentare. Ulterior, el a ajuns la spital, și, contrar sfatului medicului, s-a întors la muncă.

Chronis s-a întors la spital după două zile și a rămas acolo timp de circa cinci luni. În timpul spitalizării, el a fost supus la numeroase proceduri medicale, inclusiv grefe chirurgicale pentru răni. El a mers apoi la un alt spital, în iunie 2022, dar în cele din urmă a murit din cauza arsurilor, pe 19 iunie 2022.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri