Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Oslo, orașul cu muzee spectaculoase

Destinația săptămânii. Oslo, orașul cu muzee spectaculoase

O evadare în Oslo, capitala Norvegiei, ne poate deschide acum apetitul pentru iarnă și sărbători. Străzile largi, natura uimitoare, parcurile, muzeele cu o arhitectură care îți taie răsuflarea și multe obiective spectaculoase definesc orașul.

Galeriile din Oslo rivalizează cu multe muzee faimoase din Europa. Trambulina de la Holmenkollen este una dintre principalele atracții din Oslo; pentru norvegieni este o construcție încprcată de istorie.

Pe această trambulină s-au ținut concursurile de sărituri, în timpul Olimpiadei de Iarnă din 1952. În fiecare an, o etapă din Cupa Mondială la sărituri este ținută la trambulina Holmenkollen. Este singura trambulină din lume construită din oțel.

Alte atracții importante din orașul scandiv îl reprezintă Centrul Nobel pentru Pace, Castelul Akersus, Parlamentul și Primăria din Oslo, Parcul Frogner și multe altele. Nu trebuie să ratați nici Muzeul Corăbiilor Vikinge situat pe peninsula Bygdøy. Se poate ajunge acolo cu autobuzul sau feribotul.

Muzeul expune nave vikinge recuperate din sudul Norvegiei din morminte din secolul IX. Navele se află în stare excelentă datorită uleiurilor cu care erau date și erau folosite ca morminte pentru regii vikingi. Un bilet de avion pentru Oslo costă în perioada următoare undeva la 230 de euro, cel mai mic preț.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri