Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Descoperire în medicină. O dietă scade cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei

Descoperire în medicină. O dietă scade cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei

de Redacția Jurnalul    |   

O anumită dietă reduce cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei, arată un studiu publicat în revista Heart.

Analiza a fost realizată de cercetători de la Universitatea din Sydney, Australia, pe baza a 16 studii la care au participat peste 720.000 de femei, monitorizate pe parcursul a 12,5 ani. Pe lângă concluzia că dieta mediteraneană strictă a scăzut cu 24% riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, s-a mai constatat că și riscul general de deces s-a redus cu 23%. 
"Am descoperit că dieta mediteraneană a fost benefică pentru femei, acestea prezentând un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară şi un risc cu 23% mai redus de mortalitate", arată autorii cercetării.

Totodată, un alt studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din NewCastle, arată că și riscul de demență a fost cu 23% mai mic la cei care au adoptat acest stil de viață. 

Dieta mediteraneană se bazează pe consumul de legume, pește, fructe de mare, cereale, nuci, alune, migdale, caju.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri