Jurnalul.ro Ştiri Externe Djokovic îi oferă ajutor financiar ucraineanului Stakhovsky pe fondul războiului

Djokovic îi oferă ajutor financiar ucraineanului Stakhovsky pe fondul războiului

Novak Djokovic s-a oferit să trimită sprijin financiar sau de orice alt fel fostului jucător de tenis Sergiy Stakhovsky, care s-a înrolat în armata de rezervă a țării sale în contextul invaziei Rusiei în țara vecină.

Stakhovsky, care a câștigat patru titluri ATP și a obținut o victorie surprinzătoare în fața lui Roger Federer, în turul doi la Wimbledon în 2013, s-a înrolat luna trecută în armata de rezervă a Ucrainei, în ciuda lipsei de experiență militară.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a postat pe Instagram o captură de ecran a conversației sale cu Djokovic prin WhatsApp, în care sârbul, numărul doi mondial, l-a întrebat despre situația sa și ți-a exprima speranța că lucrurile se vor liniști.

”Te rog să-mi spui care ar fi cea mai bună adresă pentru a trimite ajutor... ajutor financiar, orice alt ajutor de asemenea", a spus Djokovic în mesajul adresat lui Stakhovsky.

Stakhovsky a postat la rândul său pe Instagram că Ucraina este recunoscătoare pentru oferta de sprijin făcută de Djokovic.

Alături de Stakhovsky, și alți sportivi ucraineni s-au înrolat în armata de rezerviști a Ucrainei, printre care și foștii campioni mondiali de box la categoria grea Wladimir Klitschko și Vitali Klitschko, pentru a se apăra în fața a ceea ce Rusia numește o „operațiune specială", concepută nu pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său și pentru a captura ceea ce consideră a fi naționaliști periculoși.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: novak djokovic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri