Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Doar un plus și multe minusuri. Suporterii așteaptă schimbări radicale pentru meciul din Israel

Doar un plus și multe minusuri. Suporterii așteaptă schimbări radicale pentru meciul din Israel

de Adi Munteanu    |   

​​​​​​​Mult-așteptata „Eră a noului selecționer” pe banca naționalei, trâmbițată de șefii FRF, a adus și prima dezamăgire a mandatului. Înfrângerea de pe teren propriu cu Grecia arată mai rău decât un 0-1.

Chiar dacă au lipsit din diverse motive câțiva jucători de bază, a fost evident că nu există înlocuitori pentru Nicușor Stanciu, Ianis Hagi sau Denis Alibec pe post. Nimeni nu și-a asumat inițiative de a șuta pe poartă sau măcar să încerce o combinație în atac cât de cât curajoasă până în minutul 60, când a intrat Octavian Popescu.

Edward Iordănescu a început cu stângul mandatul de selecționer. Rezultatul ca rezultatul, nu este cel mai important aspect. Îngrijorător este însă jocul, la fel de anost, fără idei, fără orizont plictisitor. Precizia paselor a lăsat de dorit, centrările s-au oprit la primul adversar, niciun șut pe poartă până spre final, iar atacantul central Pușcaș a șomat în cele 60 de minute cât a stat pe teren: nu a primit nicio pasă utilă. În rest, pase de-a latul terenului și tentative individuale, toate sortite eșecului.

Chiricheș, căpitanul gafelor

„Stâlpul apărării” sau „Omul cu siguranța”, după cum l-a numit Edi Iordănescu, căpitanul Chiricheș a făcut gafă după gafă și a arătat aceeași nesiguranță din ultimii ani și sub tricolor, și la echipa de club, unde prinde tot mai rar primul „11”. Suporterii echipei lui de club, Sassuolo, i-au cerut antrenorului Alessio Dionisi „să mai pună un apărător care să ne apere de Vlad Chiricheș”. La fel a greșit și cu Grecia, atât la golul primit, cât și la celelalte ocazii ale elenilor.

Este adevărat că nici jocul celorlalți tricolori nu a fost mai puțin haotic. Până în minutul 60, când au intrat Octavian Popescu, Andrei Ivan și Florin Tănase, n-au existat mai mult de trei pase legate. Aceștia au schimbat cât de cât fața echipei, devenită, dintr-odată mai puțin plictisitoare. Tânărul Popescu a ieșit în evidență mai mult ca toți ceilalți la un loc, nu a pierdut nicio minge, fiind singurul plus al echipei.

Altă echipă în Israel!

„11”- le de start al lui Iordănescu jr a fost un experiment nereușit. Probabil s-a lămurit și el că jucători ca Bordeianu sau Camora nu mai sunt aceiași pe care-i antrena la Cluj, că Maxim și Mitriță ar fi mai utili să intre pe final de meci, ca „armă secretă”, că lui Vlad Chiricheș trebuie să i se găsească repede un înlocuitor. În Israel ar trebui să joace titulari Popescu, Ivan, Mihăilă, Darius Olaru și, dacă se vor recupera, Man și Alibec.

Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. În acest moment nu stăm deloc bine. După aceste două meciuri vom trage linie și îmi doresc să fim foarte exacți, analitici și inspirați. În iunie aducem jucătorii care sunt cei mai aproape de ce ne trebuie. Nu voi mai selecționa jucători care nu dau totul pe teren.

Edward Iordănescu, selecționerul naționalei României

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri