Jurnalul.ro Ştiri Externe Două importante companii aeriene iau măsuri după anunţarea restricţiilor SUA privind imigraţia

Două importante companii aeriene iau măsuri după anunţarea restricţiilor SUA privind imigraţia

Compania aeriană olandeză KLM a refuzat îmbarcarea a şapte persoane la bordul unora dintre aeronavele sale cu destinaţia Statele Unite, după decretul prin care administraţia Trump a interzis temporar accesul pe teritoriul SUA al cetăţenilor provenind din şapte state, transmite AFP.

Manel Vrijenhoek, purtătoare de cuvânt a KLM, a declarat pentru AFP că "deşi ne-am fi dorit să călătorească la bordul avioanelor noastre, demersul nu avea rost, pentru că le-ar fi fost refuzată intrarea în ţară".

Dintre cele şapte persoane vizate de interdicţie, cinci au putut fi avertizate înainte de îmbarcare. Celelalte două au fost informate în timpul unei escale, iar KLM le-a oferit gratuitate pentru întoarcerea în ţara de origine.

"Cu o săptămână în urmă ar fi putut călători fără probleme, aveau toate documentele necesare. Azi însă, nu ar fi putut intra în SUA", mai spus Manel Vrijenhoek, fără a preciza naţionalitatea pasagerilor, aeroporturile de origine şi cele de destinaţie.

Şi compania aeriană Qatar şi-a avertizat sâmbătă pasagerii din Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak şi Yemen care călătoreau în SUA cu privire la restricţiile impuse de noua administraţie americană, transmite Reuters.

Sursa - AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri